Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
  • psa1.jpg
  • psa2.jpg
  • psa3.jpg
  • psa4.jpg
  • psa5.jpg
  • psa6.jpg
  • psa7.jpg
  • psa8.jpg
  • psa9.jpg
  • psa10.jpg
  • psa11.jpg
  • psa12.jpg

1659773645173

Μπακλαβάς

 Υλικά για τα φύλλα:
1 και ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ ποτήρι λάδι
1 και 1/2 ποτήρι νερό
Λίγο αλάτι
Λίγο ξύδι
Για την γέμιση:
1 κούπα σουσάμι
½ κιλό καρύδια
½ κούπα ζάχαρη
Κανέλα
Γαρύφαλλο
Για το σιρόπι:
3 - 4 κούπες ζάχαρη
6 – 7 κούπες νερό
½ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Γέμιση: Μουσκεύουμε καλά το σουσάμι και το πλένουμε πολλές φορές. Το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε για λίγη ώρα στον φούρνο. Χτυπάμε τα καρύδια και το σουσάμι μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Ζύμη: Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι, το νερό, το αλάτι, το ξύδι και το αλεύρι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Η ζύμη πρέπει να είναι μέτρια και όχι πολύ σφιχτή για να ανοίγουν καλά τα φύλλα. Χωρίζουμε λοιπόν τη ζύμη σε 15 κομμάτια και ανοίγουμε με λίγο αλεύρι ή νισεστέ πολύ λεπτά φύλλα. Έπειτα, λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, το λαδώνουμε και ρίχνουμε λίγη από τη γέμιση. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά.
Σιρόπι: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι (στυμμένο ή σε φέτες) και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να γίνουν πηχτό σιρόπι.
Τέλος σιροπιάζουμε το ταψί με τον μπακλαβά ρίχνοντας σιγά - σιγά το σιρόπι.
Τip: Ένα από τα δύο, το σιρόπι ή ο μπακλαβάς πρέπει να έχουν κρυώσει.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Κοινοποίηση στο Facebook
FaceBook

Περισσότερα άρθρα