Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
  • psa1.jpg
  • psa2.jpg
  • psa3.jpg
  • psa4.jpg
  • psa5.jpg
  • psa6.jpg
  • psa7.jpg
  • psa8.jpg
  • psa9.jpg
  • psa10.jpg
  • psa11.jpg
  • psa12.jpg

Γλυκό πιλάφι με σταφίδες και φιδέ

Υλικά:
2 κούπες ρύζι καρολίνα
2-3 κομμάτια φιδέ χοντρό
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
5 κούπες νερό
Λίγη κανέλα για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το ρύζι με το νερό, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το φιδέ στο λάδι για να πάρει σκούρο χρώμα και έπειτα τα προσθέτουμε στο βρασμένο ρύζι ανακατεύοντας καλά. Στο τέλος βάζουμε όλο το μείγμα σε ταψί ή φόρμα της αρεσκείας μας και γαρνίρουμε με την κανέλα. Σερβίρεται κρύο ως επιδόρπιο.

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Κοτόπουλο τραχανά

Υλικά:
1 μέτριο κοτόπουλο
1 κούπα λάδι
1 κρεμμύδι ξερό
1 πρέζα αλάτι
Λίγο πιπέρι
1 και ½ τραχανά χειροποίητο
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα. Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και το αφήνουμε να βράσει. Στο τέλος προσθέτουμε τον τραχανά.

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μπακλαβάς

 Υλικά για τα φύλλα:
1 και ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ ποτήρι λάδι
1 και 1/2 ποτήρι νερό
Λίγο αλάτι
Λίγο ξύδι
Για την γέμιση:
1 κούπα σουσάμι
½ κιλό καρύδια
½ κούπα ζάχαρη
Κανέλα
Γαρύφαλλο
Για το σιρόπι:
3 - 4 κούπες ζάχαρη
6 – 7 κούπες νερό
½ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Γέμιση: Μουσκεύουμε καλά το σουσάμι και το πλένουμε πολλές φορές. Το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε για λίγη ώρα στον φούρνο. Χτυπάμε τα καρύδια και το σουσάμι μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Ζύμη: Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι, το νερό, το αλάτι, το ξύδι και το αλεύρι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Η ζύμη πρέπει να είναι μέτρια και όχι πολύ σφιχτή για να ανοίγουν καλά τα φύλλα. Χωρίζουμε λοιπόν τη ζύμη σε 15 κομμάτια και ανοίγουμε με λίγο αλεύρι ή νισεστέ πολύ λεπτά φύλλα. Έπειτα, λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, το λαδώνουμε και ρίχνουμε λίγη από τη γέμιση. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά.
Σιρόπι: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι (στυμμένο ή σε φέτες) και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να γίνουν πηχτό σιρόπι.
Τέλος σιροπιάζουμε το ταψί με τον μπακλαβά ρίχνοντας σιγά - σιγά το σιρόπι.
Τip: Ένα από τα δύο, το σιρόπι ή ο μπακλαβάς πρέπει να έχουν κρυώσει.

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Περισσότερα Άρθρα...

Περισσότερα άρθρα