Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
  • psa1.jpg
  • psa2.jpg
  • psa3.jpg
  • psa4.jpg
  • psa5.jpg
  • psa6.jpg
  • psa7.jpg
  • psa8.jpg
  • psa9.jpg
  • psa10.jpg
  • psa11.jpg
  • psa12.jpg

1659773645173

Σούπα κοτόπουλο

Υλικά:
1 μέτριο κοτόπουλο
1 κουτάλα λάδι
Αλάτι
2 αυγά
2 φρέσκα λεμόνια
Μισό πακέτο φιδέ χοντρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε καλά. Προσθέτουμε το φιδέ και αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι. Αφού κρυώσει η σούπα προσθέτουμε σιγά – σιγά το μείγμα.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Τυρόπιτα (Γκαμπάντσα)

Υλικά για τη ζύμη:
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ ποτήρι νερό
½ ποτήρι λάδι
Μία πρέζα αλάτι
Λίγο ξύδι

Υλικά για τη γέμιση:
½ κιλό τυρί
2 αυγά
Λίγο λάδι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το νερό, το λάδι και το ξύδι και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ακόμη αλεύρι). Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε πέντε ίσα κομμάτια, τα οποία ανοίγουμε ένα – ένα καλά, τα λαδώνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγη ώρα. Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί, ανοίγουμε για δεύτερη φορά ένα-ένα τα φύλλα, τα ξανά λαδώνουμε και τα βάζουμε στο ταψί ένα-ένα και ρίχνουμε λίγο από τη γέμιση. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία εωσότου τοποθετήσουμε και το τελευταίο φύλλο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Χαλβάς με σιμιγδάλι χοντρό

Υλικά:
3 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
4 κούπες ζάχαρη
7 κούπες νερό
1 κούπα σπορέλαιο
Λίγο κανέλα
Λίγες σταφίδες ή καρύδια τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους. Έπειτα διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και τα ρίχνουμε στο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και τα τριμμένα καρύδια.
Τέλος, τοποθετούμε το μείγμα σε μία στρόγγυλη φόρμα και προσθέτουμε την κανέλα.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Περισσότερα Άρθρα...

Περισσότερα άρθρα