Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
  • psa1.jpg
  • psa2.jpg
  • psa3.jpg
  • psa4.jpg
  • psa5.jpg
  • psa6.jpg
  • psa7.jpg
  • psa8.jpg
  • psa9.jpg
  • psa10.jpg
  • psa11.jpg
  • psa12.jpg

1659773645173

Ντόπια πάπια ή χήνα με ρύζι

Υλικά:
1 πάπια ή χήνα
1 κούπα λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
3 κούπες ρύζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τηγανίζουμε λίγο τα κομμάτια της πάπιας στο λάδι, προσθέτουμε αρκετό νερό και τα βράζουμε καλά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Πλένουμε καλά το ρύζι, το ρίχνουμε στο ταψί, προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι, 3 κούπες ρύζι, 9 κούπες από το ζωμό που έχουμε βράσει την πάπια, τα ανακατεύουμε καλά στο ταψί και τέλος τοποθετούμε και τα κομμάτια του κρέατος. Ψήνουμε στους 220 – 250 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ντόπιο κοτόπουλο γιαχνί

Υλικά:
1 ντόπιο κοτόπουλο κομματιασμένο
1 και ½ κιλό κρεμμύδια ξερά
1 κούπα λάδι
Αλάτι
Κόκκινο πιπέρι
Μπαχάρι ( κόκκους πιπεριού)
Σάλτσα ντομάτας
2 -3 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε καλά το κοτόπουλο. Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι, το μπαχάρι, τη σάλτσα ντομάτας, τα φύλλα δάφνης και το λευκό κρασί. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο, τα αφήνουμε για λίγη ώρα να βράσουν και έπειτα προσθέτουμε και το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Σαραγλί

Τα υλικά είναι τα ίδια με αυτά του μπακλαβά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κάθε φύλλο που ανοίγουμε το λαδώνουμε και βάζουμε λίγη από τη γέμιση, το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα 15 φύλλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου και αφού κρυώσει, σιροπιάζουμε.


Σπανακόπιτα
Υλικά για τη ζύμη:
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ ποτήρι νερό
½ ποτήρι λάδι
Μία πρέζα αλάτι
Λίγο ξύδι
Υλικά για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
2 αυγά
Λίγο τυρί ( Ένα κομμάτι μέτριο)
Αλάτι
Λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, ρίχνουμε τα αυγά και το τυρί το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το νερό, το λάδι και το ξύδι και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ακόμη αλεύρι). Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε πέντε ίσα κομμάτια, τα οποία ανοίγουμε ένα – ένα καλά, τα λαδώνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγη ώρα. Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί, ανοίγουμε για δεύτερη φορά ένα-ένα τα φύλλα, τα ξανά λαδώνουμε και τα βάζουμε στο ταψί ένα-ένα και ρίχνουμε λίγο από τη γέμιση. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία εωσότου τοποθετήσουμε και το τελευταίο φύλλο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Περισσότερα Άρθρα...

Περισσότερα άρθρα