Σαραγλί

Τα υλικά είναι τα ίδια με αυτά του μπακλαβά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κάθε φύλλο που ανοίγουμε το λαδώνουμε και βάζουμε λίγη από τη γέμιση, το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα 15 φύλλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου και αφού κρυώσει, σιροπιάζουμε.


Σπανακόπιτα
Υλικά για τη ζύμη:
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ ποτήρι νερό
½ ποτήρι λάδι
Μία πρέζα αλάτι
Λίγο ξύδι
Υλικά για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
2 αυγά
Λίγο τυρί ( Ένα κομμάτι μέτριο)
Αλάτι
Λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, ρίχνουμε τα αυγά και το τυρί το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το νερό, το λάδι και το ξύδι και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ακόμη αλεύρι). Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε πέντε ίσα κομμάτια, τα οποία ανοίγουμε ένα – ένα καλά, τα λαδώνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγη ώρα. Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί, ανοίγουμε για δεύτερη φορά ένα-ένα τα φύλλα, τα ξανά λαδώνουμε και τα βάζουμε στο ταψί ένα-ένα και ρίχνουμε λίγο από τη γέμιση. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία εωσότου τοποθετήσουμε και το τελευταίο φύλλο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου

Εκτύπωση

Κοινοποίηση στο Facebook
FaceBook