Τυρόπιτα (Γκαμπάντσα)

Υλικά για τη ζύμη:
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ ποτήρι νερό
½ ποτήρι λάδι
Μία πρέζα αλάτι
Λίγο ξύδι

Υλικά για τη γέμιση:
½ κιλό τυρί
2 αυγά
Λίγο λάδι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το νερό, το λάδι και το ξύδι και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ακόμη αλεύρι). Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε πέντε ίσα κομμάτια, τα οποία ανοίγουμε ένα – ένα καλά, τα λαδώνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγη ώρα. Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί, ανοίγουμε για δεύτερη φορά ένα-ένα τα φύλλα, τα ξανά λαδώνουμε και τα βάζουμε στο ταψί ένα-ένα και ρίχνουμε λίγο από τη γέμιση. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία εωσότου τοποθετήσουμε και το τελευταίο φύλλο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Εκτύπωση

Κοινοποίηση στο Facebook
FaceBook