Τυρόπιτα (Γκαμπάντσα)
Υλικά για τη ζύμη:
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ ποτήρι νερό
½ ποτήρι λάδι
Μία πρέζα αλάτι
Λίγο ξύδι
Υλικά για τη γέμιση:
½ κιλό τυρί
2 αυγά
Λίγο λάδι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το νερό, το λάδι και το ξύδι και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ακόμη αλεύρι). Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε πέντε ίσα κομμάτια, τα οποία ανοίγουμε ένα – ένα καλά, τα λαδώνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγη ώρα. Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί, ανοίγουμε για δεύτερη φορά ένα-ένα τα φύλλα, τα ξανά λαδώνουμε και τα βάζουμε στο ταψί ένα-ένα και ρίχνουμε λίγο από τη γέμιση. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία εωσότου τοποθετήσουμε και το τελευταίο φύλλο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.